Sylan – Nidaros juli 2018

Bli med på 9 dagers pilegrimsvandring

Bli med på en 9 dagers vandring langs den gamle pilegrimsvegen, fra høyfjell til granskog, fra svenskegrensa til pilegrimshovedstaden Trondheim. Vi vandrer en stund i stillhet hver dag, noe som gir oss tid til å ta inn den flotte Trøndelagsnaturen. Vi blir mer og mer her og nå mens vi nærmer oss målet. Som vandringsleder får du med deg Hilde Kirkvold har ledet denne vandringen i 5 år.

Vandringen er delt opp i dagsetapper, og du kan starte vandringen din fra ⌘Sylsjøen (160 km) eller fra *Gressli (100 km), se etappeplanen under. Du kan også melde deg på kortere strekninger, men de som starter ved Sylsjøen eller i Gressli og går hele turen, vil bli prioritert. Vi har valgt å komme til Trondheim dagen før Olavsfestdagene starter og vi anbefaler en hviledag her før du reiser hjem.

For påmelding og informasjon:
Bestill her

eller kontakt:
Kirkvollen pilegrimsgård v/Hilde Kirkvold
Kirkvollsvegen 37, 7590 Tydal, Tel: +47 952 95 954
E–post: kirkvollen@tydalsnett.no

– påmeldingsfrist 15. juni.
Det er et begrenset antall plasser. Maks antall deltakere er 12 stk og minimum 7 deltakere.

– pris hele turen kr 9.900 eller 1.200,- pr overnattingsdøgn
Prisen inkluderer guiding, overnatting, mat og bagasjetransport. Eventuell avbestilling må skje innen 20. juni. NB: Du kan kun booke for hele dager. Avbestillingsgebyr på 1000,- etter 1. juli.

Vi tar forbehold om mindre endringer i etappeplanen og retten til å avlyse vandringen ved uforutsette hendelser som vanskeliggjør gjennomføringen.

Romboleden fra Sylsjøen – Selbu – Nidaros

Dag Strekning km/kl Overnatting
18⁄7 Hjemmefra – Trondheim lufthavn 0 km/kl 14:00 Buss til Kirkvollen, Kirkvollen, seng
19⁄7 Sylsjøen – Stugudalen 18 Kirkvollen, seng
20⁄7 Stugudalen – Ås⁄Kirkvollen 23 Kirkvollen, seng
21⁄7 Ås⁄Kirkvollen – Gressli 15 Spongtun samfunnshus ⁄feltseng
22⁄7 *Gressli – Flora 14 Folkvang samf.h. ⁄feltseng
23⁄7 Flora – Selbu kirke 22 Menighetshuset ⁄feltseng
24⁄7 Selbu kirke –Selbustrand 15 P. Morset Folkehøyskole/madrass
25⁄7 Selbustrand – Mostadmarka 15 Mostadmark kapell⁄ madrass
26⁄7 Mostadmarka – Sakskvik 24 Vikhammer søndre⁄feltseng
27⁄7 Saksvik – Nidaros 17/ kl 16:00

Vandringen avsluttes ved Nidarosdomen. Vi er behjelpelig med bestilling av overnatting på Comfort Hotel Park fra  27. til 28.7.

Hvordan komme seg til utgangspunktet?
Vandringsstart ved Sylsjøen 19/7. Vi møter deg ved meetingpoint i ankomsthallen på Værnes 18/7 kl 14:00 og tar deg med til lokalbussen til Tydal. Middag etter ankomst på Kirkvollen.

Pakkeliste
Bestikk, kopp, flat og dyp tallerken
Vannflaske
Termos
Sovepose
Sitteunderlag og liggeunderlag
Fjellsko/fjellstøvler som er inngått
Regntøy – det er vått i Trøndelag
Myggmiddel
Gnagsårplaster, fotkrem
Toalettpapir
Hodeplagg
Votter og lue
Badedrakt/badebukse
Dagstursekk
Sandaler eller andre lette sko til kveldsbruk
Bag til det som ikke bæres med under dagens vandring (blir fraktet mellom overnattingsstedene). Maks 2 kolli, hver på 15 kg.

Ta med dagstursekken og fjellskoene på gåturer på forhånd, så vet du at sekken og skoene passer.

Praktisk hjelp – sosialt fellesskap
Den organiserte vandringen er et tilbud om hjelp til overnatting, bespisning og bagasjetransport underveis. Gjennom disse vandringene får du også delta i grupper der pilegrimene skaper et miljø langs vegen, noe som ofte er et savn langs våre ruter der det er færre pilegrimer enn i sydligere trakter. Det å begi seg på langvandring i fellesskap er en spesiell utfordring og en opplevelse både for nye og erfarne vandrere. Tilbudet er ment å skulle hjelpe interesserte i å oppleve det enkle pilegrimslivets gleder. Man må innrette seg i gruppefellesskapet og bistå hverandre, sammen med en vandringsleder og noen frivilllige medhjelpere. For flere praktiske råd se pilegrimsleden.no.

Eget ansvar
Før du melder deg på forutsetter vi at du er i stand til å gjennomføre en vandring på rundt 20 km om dagen over flere dager. Du er selv ansvarlig for reise og overnatting fram til Værnes flyplass kl 14:00 det 18.07 og fra vandringssluttsted. Videre forutsettes det at du har tegnet egne relevante forsikringer; reiseforsikring og evt andre personlige forsikringer du måtte trenge.

Er dette en religiøs vandring?
Nei. Pilegrimsledene er etablert med bakgrunn i religiøse pilegrimsvandringer, men i dag går folk av mange grunner. Vi besøker kirker undervegs og du får tilbud om å bli med på en gudstjeneste men det er ikke obligatorisk å delta.


Bestill rom nå

Recent Posts


Recent Comments