Kirkvollen pilegrimsgård

Pilegrimsvandring 2017

Pilegrim på Romboleden fra svenskegrensa til Trondheim 2017

Bli med på en 9 dagers vandring langs den gamle pilegrimsvegen, fra høyfjell til granskog, fra svenskegrensa til pilegrimshovedstaden Trondheim. Vi vandrer en stund i stillhet hver dag, noe som gir oss tid til å ta inn den flotte Trøndelagsnaturen. Vi blir mer og mer her og nå mens vi nærmer oss målet. Som vandringsleder får du med deg Hilde Kirkvold har ledet denne vandringen i 4 år. 

Pilgrimage along the Rombopath 2017 program

Vandringen er delt opp i dagsetapper, og du kan starte vandringen din fra Sylsjøen (160 km) eller fra *Gressli (100 km), se etappeplanen under. Du kan også melde deg på kortere strekninger, men de som starter ved Sylsjøen eller i Gressli og går hele turen, vil bli prioritert. Vi har valgt å komme til Trondheim dagen før Olavsfestdagene starter og vi anbefaler en hviledag her (en overnatting er bestilt).

For påmelding og informasjon kontakt:
Kirkvollen pilegrimsgård v/Hilde Kirkvold
Kirkvollsvegen 37,  7590 Tydal, Tel: +47 952 95 954
E–post: kirkvollen@tydalsnett.no

– 
påmeldingsfrist 15. juni.
Det er et begrenset antall plasser. Maks antall deltakere er 15 stk og minimum 12 deltakere.

– pris hele turen kr 7 500 eller 900,- pr overnattingsdøgn
Prisen inkluderer overnatting, mat og bagasjetransport. Eventuell avbestilling må skje innen 20. juni. NB: Du kan kun booke for hele dager. Avbestillingsgebyr på 1000,- etter 1. juli.

Vi tar forbehold om mindre endringer i etappeplanen og retten til å avlyse vandringen ved uforutsette hendelser som vanskeliggjør gjennomføringen.

 

Romboleden fra Sylsjøen – Selbu – Nidaros

Dag Strekning km Overnatting
Tirsdag 18⁄7 Hjemmefra – Kirkvollen buss/bil Kirkvollen, seng⁄feltseng
Onsdag 19⁄7 Sylsjøen – Stugudalen 18 Kirkvollen, seng⁄feltseng
Torsdag 20⁄7 Stugudalen – Ås⁄Kirkvollen 23 Kirkvollen, seng⁄feltseng
Fredag 21⁄7 Ås⁄Kirkvollen – Gressli 15 Spongtun samfunnshus ⁄feltseng
Lørdag 22⁄7 *Gressli – Flora 14 Folkvang samf.h. ⁄feltseng
Søndag 23⁄7 Flora – Selbu kirke 22 Menighetshuset ⁄feltseng
Mandag 24⁄7 Selbu kirke –Selbustrand 15 P. Morset Folkehøyskole/madrass
Tirsdag 25⁄7 Selbustrand – Mostadmarka 15 Mostadmark kapell⁄ madrass
Onsdag 26⁄7 Mostadmarka – Sakskvik 24 Vikhammer søndre⁄feltseng
Torsdag 27⁄7 Saksvik – Nidaros 17 Comfort Hotel Park/dobbeltrom, tillegg for enkeltrom

Vandringen avsluttes ved Nidarosdomen, men vi har bestilt overnatting på Comfort Hotel Park fra torsdag 27. til fredag 28.7.

– Romboleden, hvordan komme seg til utgangspunktet?
Vandringsstart ved Sylsjøen onsdag 19/7. Det er derfor fint om du ankommer tirsdag til Kirkvollen. Rutebuss fra Trondheim tirsdag 18⁄7 kl 14:10 til Kirkvollen i Tydal (med forbehold om ruteendringer). Vi henter på bussen. Middag ved ankomst.

Pakkeliste
Bestikk, kopp, flat og dyp tallerken
Vannflaske
Termos
Sovepose
Sitteunderlag og liggeunderlag
Fjellsko/fjellstøvler som er inngått
Regntøy – det er vått i Trøndelag
Myggmiddel
Gnagsårplaster, fotkrem
Toalettpapir
Hodeplagg
Votter og lue
Badedrakt/badebukse
Dagstursekk
Sandaler eller andre lette sko til kveldsbruk
Bag til det som ikke bæres med under dagens vandring (blir fraktet mellom overnattingsstedene). Maks 2 kolli, hver på 15 kg.

Ta med dagstursekken og fjellskoene på gåturer på forhånd, så vet du at sekken og skoene passer.

Praktisk hjelp – sosialt fellesskap
Den organiserte vandringen er et tilbud om praktisk hjelp til overnatting, bespisning og bagasjetransport underveis. Gjennom disse vandringene får du også delta i grupper der pilegrimene skaper et miljø langs vegen, noe som ofte er et savn langs våre ruter der det er færre pilegrimer enn i sydligere trakter. Det å begi seg på langvandring i fellesskap er en spesiell utfordring og en opplevelse både for nye og erfarne vandrere. Tilbudet er ment å skulle hjelpe interesserte i å oppleve det enkle pilegrimslivets gleder. For flere praktiske råd se http://pilegrimsleden.no.

Ingen vanlig pakketur
Vandringene er ikke tradisjonelle pakketurer der et reisebyrå er ansvarlig for deltakerne underveis. Man deltar som enkeltpersoner som på eget ansvar vandrer sammen i en gruppe. Man må innrette seg i gruppefellesskapet og bistå hverandre, sammen med en vandringsleder og frivilllige medhjelpere. Overnatting, måltider og bagasjetransport organiseres på felles basis for gruppa.

Eget ansvar
Før du melder deg på forutsetter vi at du er i stand til å gjennomføre en vandring på rundt 20 km om dagen over flere dager. Du er selv ansvarlig for reise og overnatting fram til vandringsstartsted og fra vandringssluttsted. Videre forutsettes det at du har tegnet egne relevante forsikringer; reiseforsikring og evt andre personlige forsikringer du måtte trenge.

Er dette en religiøs vandring?
Nei. Pilegrimsledene er etablert med bakgrunn i religiøse pilegrimsvandringer, men i dag går folk av mange grunner. Vi besøker kirker undervegs og du får tilbud om å bli med på en gudstjeneste.